Eh ada apa ni???Mai tengok...

Tuesday, 24 January 2012

Geram Geram..Nak Cubit

Assalamualaikum...

Wish Happy Chinese New Year kepada yang berbangsa Cina. Di tempat aku New Year ni hujan pula. Bangun pagi ingat masih jam 6, rupa-rupanya dah jam 8.Hahaha Kamu suka budak-budak tak?Aku suka jugalah. Kalau umur dalam lingkungan satu hingga empat tahun comel kan? Aku suka sangat.Tengok baby-baby ni jalan, bercakap, ketawa macam seronok ja. Kadang-kadang bagi kita benda tu tidak lucu pun, tapi baby boleh pula ketawa terkekeh-kekeh. Hahaha geram...Aku pun dah tak sabar sebenarnya nak ada own baby...(oh btw sebenarnya im married) T___T  



Oh yang baby pakai cermin mata ni anak buah aku...dia sangatlah gedik tak larat nak handle...hahahaha  yang sorang lagi dah bukan baby dah..kakak baby..ekekeke dia adik bongsu aku. Standard 3 right now. Dia ni sangat hyperactive dan selalu tanya soalan yang kita sebagai orang dewasa ni pun jarang bertanya soalan yang sedemikian. huh...budak nak membesar sesuailah banyak tanya kan?? >___<



Yang ni pula my little cousin yang jarang nak menangis. Even mengantuk, lapar, dahaga pun kalau kau bawa dia bergurau dia akan sentiasa tersenyum. Kata orang senyum paksa. Hahaha hobinya suka memanjat atas badan orang yang mendukungnya. Hewhewhew...dia selalu aim objek yang tergantung di dinding so kenalah panjat... She's cute..matanya adalah kelabu..jeles *___*

Aku memang suka baby yang umur macam ni...kalau pergi kenduri kawen lagi ramailah baby aku jumpa. Sebelah family hubby. OMG...they are so cute....hahaha confirm aku cubit...kalau boleh nak kidnap terus bawa balik ghumah....hahaha..Till then.

Friday, 20 January 2012

"GIVEAWAY: MARILAH MENUTUP AURAT".

Assalamualaikum..

Akhirnya aku berjaya juga menambah entri dalam ediari aku ni.Hahaha Aku bukannya aktif berblog ni. Walaupun demikian, perkara ini bukanlah penghalang untuk aku menyertai satu giveaway yang dianjurkan oleh Blog Apricot Pie. (Ayat mesti skema >__<) Ok jangan banyak cerita..back to this topic..

"More Beautiful with Hijab"

Love Purple much than Pink >___<

Ohh btw this picture taken time nak pergi buat research di Arkib Negara. Ni waktu jadi pelajar lagi...hahaha Oo man...i miss that moment..hurmm (eh cik aprikot bukan nak tau pun bila pic ni di ambil..meleret ja).

Cerita soal menutup aurat ni agak susah sikit. Sometime eh bukan sometime memang selalu pun akan buat orang lain butthurt. Menutup aurat bukan hanya dengan memakai tudung. Skopnya sangat luas tapi permulaan memakai tudung sekurang-kurangnya akan dapat menjaga diri dan membawa ke arah penjagaan aurat yang lainnya.

Dari segi pemakaian tudung, banyak ja kes orang bertudung (kira menutup aurat) tapi still pakai pakaian ketat2..I know its depend on ourself tapi siapa kita nak mengingkari perintah Allah? Bagi sesetengah orang bertudung is like not cool..dan ada juga yang bertudung tak menutup dada. Ada satu fenomena yang selalu aku lihat is bila lelaki pandang kat dada kat punggung mula lah nak kata lelaki tu gatal, miang. Tapi sedar atau tidak kita as perempuan sebenarnya yang memberi kebenaran untuk lelaki melihat ke arah itu. Even yang pakai tudung pun selalu terkena sebab pakainya kurang betul (aku tak cakap tak betul). Tutupla dada sekali. Longgar-longgarkan lah pakaian. Man is a Man. Sekali dia pandang dia akan pandang puas2..sebabnya kali kedua dia pandang dah berdosa. Hahaha Jadi as my friend say 'tertutup itu indah'. Korang pasti lebih cantik di mata Allah dengan bertudung.Mudah-mudahan juga dengan bertudung dapat membawa kita menjaga kesemua aurat kita sebagai gadis, perempuan, wanita.  InsyaAllah dengan keizinan-Nya. Kecantikan fizikal itu bergantung kepada siapa yang menilai tapi kecantikan hakiki itulah yang lebih bernilai.

"saya bertudung kerana.............
Beautiful is subjectif...people says beautiful is in the eyes of beholder.
But Allah 'say' cantik dengan menutup aurat is objectif mean no objection.
Sesungguhnya bertudung adalah wajib.

Giveaway dari Cik Apricot Pie.

p/s: Aku tak berniat pun menaip entri seperti ini untuk mengambil hati cik Apricot atau menyinggung mana-mana pihak. Aku menaip sebab aku ihklas. Dalam masa yang sama aku juga boleh mengingatkan diri aku sendiri. Aku pun bukan sempurna. 

p/s/s: Maafkan aku sekiranya ada ayat yang tunggang langgang tidak ketentuan. Please correct me. Tq.



Wednesday, 18 January 2012

Away

Assalamualaikum...

Baru tersedar rupanya aku ada blog. Nasib baik tak lupa password, kalau tak memang tak dapat log in la jawabnya. Erm...sebenarnya banyak ja idea nak tulis dalam ediari aku ni. Tapi entahlah,bila dah buka blog ni rasa  malas nak menaip pula. Aku rasa macam nak deactive ja blog ni sebab aku bukan update pun. Tapi aku pikir, kalau biarkan on apa salahnya, bukan kena bayar pun..hahaha so aku teruskan ja la. Hahaha. Mempunyai blog tidak semestinya kena update selalu kan?? Ikut keselesaan lah. Kalau rasa nak update, update ja la.. yang penting u tak rasa terbeban dengan adanya blog.huhu (merapu) <T.T>

InsyaAllah, aku akan update blog ni selalu. Apa yang penting, time aku update tu aku adalah ikhlas.